top of page

About

IMG-3789.JPG

Een beetje over Anna's leven

Anna López Dekker (1970) leeft al sinds haar jongste jaren in meerdere werelden. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Cubaanse vader en is in Barcelona opgegroeid; een mooie mix van culturen. Daarnaast heeft ze allerlei werelden in haar hoofd, die ze altijd heeft willen delen via verhalen.

Toch kwam het kunnen schrijven van romans als een verrassing. Nadat ze zich eerst jarenlang, naast het lesgeven, op de muziek heeft gericht, kwam een aantal jaren geleden ineens het eerste idee voor een boek. Het werd een fantasyroman voor jongvolwassenen, in het Spaans zodat ze het met haar leerlingen kon lezen. Deze is in 2016 in Spanje uitgebracht. Het was de eerste keer dat ze niet alleen een heel verhaal, maar ook een hele cultuur heeft bedacht, en het smaakte naar meer.

In haar dagelijkse leven staat Anna voor de klas. Ze probeert tieners de Spaanse taal bij te brengen en meestal lukt het. Afgezien van alle administratieve onzin er omheen vindt ze het nog steeds prachtig om met die leeftijdsgroep te werken. Ze geniet van de gedachtekronkels van haar leerlingen, van de tienerhumor, maar vooral van het zien van hun ontwikkeling. Ze zijn dan ook een constante bron van inspiratie voor haar, en de reden dat ze hen als doelgroep heeft gekozen.

Dekker

bottom of page